Noedels met veel groenten en sticky tempeh
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram tempeh
- 1 stuks rode peper
- 200 gram gele peen
- 2 el gember
- 600 gram spitskool
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 stuks roodlof
- 150 gram woknoedels
In Huis
- om te bakken plantaardige olie
- 2 tenen knoflook
- 0.25 blokje groentebouillon
- 4 el ketjap manis of sojasaus
- 2 tl sambal
Recept stappen
- Zet en flinke pan gezouten water op voor de noedels.
- Snij de tempeh in frietformaat en bak bruin in een scheut goed hete zonnebloemolie (eventueel in delen). Leg wanneer ze bruin zijn op een bord met keukenpapier en zet weg. Hou de pan apart voor later.
- Hak de knoflook en rode peper fijn. Schil en rasp de peen en gember. Verwarm olie in een wok en bak zachtjes aan.
- Snij de spitskool in dunne repen, voeg toe. Snij de champignons in vieren, voeg toe. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes, voeg toe (je kan deze ook op het laatst er bij doen als je dat lekkerder vindt). Kruimel de bouillon erboven en roerbak nog 5-7 minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Draai het vuur zacht. Breng op smaak met peper en hou warm.
- Kook de noedels in 6 minuten gaar (zie tip).
- Doe de ketjap manis (of sojasaus), 1 el water (bij 4p) en de sambal (minder als je niet van pittig houdt) in de tempeh pan. Roer even door en voeg de tempeh er weer terug bij. Warm goed door en draai het vuur zacht. Breng op smaak met peper.
- Giet en spoel de noedels koud af. Knip eventueel met een schaar zodat mengen makkelijker gaat. Meng door de groenten en serveer met de sticky tempeh.
- Veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook dan wat meer noedels, je hebt genoeg!