Noedels met sojasaus, paksoi en sesamzaad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 g paksoi
In Huis
- 2 stuk(s) lente-ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 75 ml sojasaus
- 2 el bruine suiker
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl witte peper
- 300 g noedels
- 2 tl sesamolie
- 1 el zonnebloemolie
- 2 handje(s) tauge
- naar smaak sesamzaad
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snij de rode ui in dunne ringen, de paksoi in dunne reepjes, de lente-uitjes in schuine ringen en de knoflook in dunne plakjes.
- Meng de sojasaus met de bruine suiker, chilipoeder en witte peper. Zet weg tot gebruik.
- Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel onder de koude kraan en roer er de helft van de sesamolie door. Zet weg tot gebruik.
- Verhit de zonnebloemolie en de andere helft van de sesamolie in een grote wok of koekenpan. Bak hierin de ui en knoflook zachtjes aan ca. 4 minuten. Voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten. Voeg de sojasaus en de noedels toe en roerbak nog 2 minuten. Zorg dat alles met de sojasaus bedekt wordt.
- Overgiet de tauge met wat kokend water.
- Bestrooi de noedels met wat warme tauge, de lente-uitjes en wat sesamzaad en serveer.