Noedels met Oosterse kip, snijbiet, radijsjes, lente-ui en venkel in limoensambal
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1.5 pakje udon noedels
- 0.75 bosje radijs
- 400 gram Oosterse kipdijstukjes
- 200 gram (ca.) wortel
- 3 stengels bleekselderij
- 3 stengels lente-ui
- 1 stuks venkel
- 1 bosje snijbiet
- 4 tl limoensambal
In Huis
- 2 el witte wijnazijn (of rijstazijn)
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak sojasaus
Recept stappen
- Kook de noedels in ruim kokend water met zout in ca. 14 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
- Snij de radijs in dunne plakjes en zet in een bakje op tafel met wat zout en de witte wijn- of rijstazijn.
- Verwarm olie in een wok en bak de kip op middelhoog vuur. Schep af en toe om zodat de stukjes rondom dichtschroeien. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in plakjes. Snij de bleekselderij in plakjes. Voeg bij de kip en bak mee.
- Snij de lente-ui in stukken van ca. 3 cm. Snij wat van het donkergroene deel in ringetjes voor garnering en zet in een bakje op tafel. Bak de grote stukken lente-ui mee met de rest. Schep af en toe om.
- Snij de venkel in reepjes. Bak in wat olie in een koekenpan op hoog vuur tot ze zacht worden. Schep af en toe om, ze mogen bruine randjes krijgen.
- Spoel de bos snijbiet af en schud uit. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Hak de knoflook fijn. Voeg de steel van de snijbiet en de knoflook bij de kip en groenten en bak even mee. Voeg vlak voor het aan tafel gaan het blad van de snijbiet toe. Schep als het geslonken is de noedels erdoor. Breng op smaak met zout en peper en evt. nog een beetje sojasaus.
- Roer als de venkel zacht is de limoensambal (zie tip!) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe in een schaaltje en dek af zodat het warm blijft.
- Serveer de noedels met de radijs en venkel.
- Tip: Eten er kinderen mee of mensen die niet van pittig houden? Laat de sambal hier weg en zet op tafel voor de liefhebber.