Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedels met koolvis, veel groenten en wakame flakes

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram broccoli
  • 4 stuks koolvisfilet
  • 2 stuks puntpaprika
  • 1 stuks courgette
  • wakame flakes naar smaak

In Huis

  • 1 el ketjap
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • olie om te bakken
  • 2 el sojasaus
  • sesamolie (optioneel)
  • citroensap naar smaak (mag uit flesje)
  • chilivlokken naar smaak (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote mengkom de ketjap met de olijfolie en pers er een klein teentje knoflook bij.
  2. Doe korianderzaad en gemberpoeder in een vijzel en druk de korianderzaadjes een beetje kapot. Voeg bij de ketjap en olie.
  3. Snij de steel van de broccoli in plakjes en maak verder kleine roosjes. Voeg beide bij de marinade in de mengkom en schud goed om, zodat alles een beetje bedekt is. Leg in een grote schaal of op een bakplaat (let op! Houd ruimte vrij in de oven voor de vis) en bestrooi met peper en zout. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  4. Dep de koolvisfilets droog en leg in een passend ovenschaaltje. Bestrijk met olijfolie, zout en peper. Zet bij de broccoli in de oven voor ongeveer de laatste 10 minuten, of totdat de koolvis gaar.
  5. Snij de paprika in reepjes en de aubergine en courgette in blokjes. Verhit olie in een wok en bak totdat de groenten beetgaar zijn.
  6. Bereid ondertussen de noedels volgens de instructies aangegeven op de verpakking.
  7. Roer de sojasaus en citroensap door de groenten en meng met de afgegoten noedels. Voeg als je dat hebt ook een scheutje sesamolie toe en eventueel nog wat meer citroensap en chilivlokken naar smaak.
  8. Serveer de Oosterse broccoli en koolvis bovenop de noedels met groenten en bestrooi met de wakame flakes.