Noedels met groenten, tofu, ei en sambal van Hottie sambal
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 blokje(s) Noedels
- 400 g Tofu
- 2 stuk(s) Uien
- 800 g Chinese kool
- 1 bakje(s) Champignons
- 1 pot(je) Hottie sambal
- 4 stuk(s) Eieren
In Huis
- 1 klontje(s) Boter
- 2 el Olie
- 2 tl Kerriepoeder
- 1 scheutje(s) Melk
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Zet een pannetje water met zout op voor de noedels. Op zich heb je maar een beetje noedels nodig, zodat de groenten goed tot hun recht komen. Voor 4p adviseren wij 1/4de pakje noedels (1 vierkantje, 62.5 gram). Kook gaar volgens instructie op de verpakking en houdt warm met een drupje olie om plakken te voorkomen.
- Snij de tofu in blokjes. Verhit de boter en een scheutje olie in een vrij grote koekenpan en fruit hierin zachtjes de kerriepoeder. Als het schuim is weggetrokken bak je de tofublokjes lekker bruin (af en toe omscheppen). Haal ze wanneer bruin met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij ondertussen de champignons in kwarten, de uien in halve ringen en de Chinese kool in dunne reepjes.
- Voeg de champignons en de uien bij het bakvet van de tofu. Wok al omscheppend op hoog vuur totdat een beetje bruin en het vocht is verdampt.
- Voeg nu de sambal toe (bewaar evt. 1 tl voor de omelet). Alles goed vermengen en de kool erbij. Goed omscheppen op hoog vuur. Als de kool wat is gaan slinken de deksel op de pan en beetgaar laten worden in ca. 4 minuten. Houdt warm.
- Klopt ondertussen 4 eieren los met melk, peper en zout en als je dat lekker vindt 1 tl sambal.
- Verhit in een grote koekenpan olie en bak hierin de omelet mooi bruin. Snij hem in reepjes.
- Serveer de noedels met de omelet en de blokjes tofu.
- <br>Roer de noedels door de groenten (tip: knip de noedels in de pan wat kleiner zodat het makkelijker door de groenten mengt).