Noedels met gewokt kalfsvlees, paksoi en rode peper
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Paksoi
- 30 g Gember + Rode peper
- 2 stuk(s) Rode peper
- 400 g Kalfsvlees
- 2 stengel(s) Bleekselderij
- 1 pak(ken) Noedels
- 2 zakje(s) Tauge
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 2 el Ketjap
- om te bakken Zonnebloemolie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Breng ruim water aan de kook voor de noedels.
- Was de paksoi even goed, met name het witte gedeelte want daar zit het meeste zand. Snijd de paksoi in reepjes, maar hou het loof (groen) gescheiden van het witte gedeelte.
- Schil de gember en rasp deze. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten en snijd vervolgens in fijne reepjes. Hak de tenen knoflook fijn.
- Doe de helft van de geraspte gember bij het kalfsvlees en voeg daar 2 eetlepels ketjap bij met wat peper, roer dit door en laat even marineren.
- Snijd de stengels bleekselderij in reepjes en voeg deze bij de kom met het witte gedeelte van de paksoi.
- Kook de noedels in 8 minuten gaar. Spoel de noedels af met koud water, het geeft niet dat ze afkoelen.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Wok het kalfsvlees kort, zodat het dicht schroeit , in 1 minuut.
- Schep met een schuimspaan het kalfsvlees uit de wok en laat rusten op een bord. Laat het kookvocht achter in de wok.
- Voeg nu de overige gember, knoflook en het witte gedeelte van de paksoi en de bleekselderij in de wok. Pas op voor spetters!
- Als alles even gekleurd is voeg dan het groene gedeelte van de paksoi en de peper toe en laat het slinken. Doe hierna 1 el ketjap samen met de taugé bij de groentes in de wok.
- Roer het geheel goed door. Trek vervolgens de noedels met schone handen uit elkaar en roer samen met het vlees door de inhoud van de wok.
- Wok nog twee minuten en serveer in grote kommen met (eet)stokjes.
- Tip: als je niet van pittig houdt, voeg dan maar 1 rode peper toe en wat minder gember.