Noedels in zwarte bonensaus met broccoli, baby-paksoi, cashew en koriander
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram, ca broccoli
- 250 gram fijne noedels
- 4 stuks baby-paksoi
- 1.5 pak zwarte bonen
- 1 stuks limoensap
- 2 teen knoflook
- 100 gram cashewnoten
- 15 gram koriander
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- olie om te bakken
- 0.25 blokje voor 500 ml groentebouillon
- 2 el honing/agavesiroop
- 2 tl (bruine basterd) suiker
- 4 el sojasaus
- 2 tl (el als vers) optioneel gedroogde basilicum (of verse)
Recept stappen
- Zet een pan, die groot genoeg is voor de noedels en broccoli samen, op met gezouten water.
- Snij de broccolistelen in plakjes en maak relatief kleine roosjes. Doe de noedels bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de broccoli toe en kook nog ca. 4 minuten mee. Giet en spoel grondig koud af – laat uitlekken in een vergiet. Je gaat de pan hergebruiken.
- Snij de baby-paksoi in de lengte in tweeën of vieren. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de stukken paksoi beetgaar in 10-15 minuten, keer tussendoor om en dek eventueel af zodat het sneller gaart.
- Giet het vocht van de zwarte bonen in de lege broccoli/noedelpan met de helft van de bonen zelf. Pureer tot een gladde substantie. Kruimel het (kleine) stukje bouillonblokje erbij samen met de honing/agavesiroop, suiker en sojasaus. Pers het limoensap en voeg toe. Pers de knoflook erbij.
- Voeg de resterende zwarte bonen toe samen met de gedroogde basilicum (optioneel) of wat fijn gehakte blaadjes uit je tuin of van het balkon😊. Verwarm zachtjes.
- Hak de cashewnoten en de koriander fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
- Schep de broccoli en de noedels voorzichtig door de saus.
- Serveer direct met de gebakken paksoi en garneer met de koriander, cashewnoten en de lente-ui.