Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedels in zwarte bonensaus met broccoli, baby-paksoi, cashew en koriander

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Noedels in zwarte bonensaus met broccoli baby paksoi cashew en koriander | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram, ca broccoli
  • 250 gram fijne noedels
  • 4 stuks baby-paksoi
  • 1.5 pak zwarte bonen
  • 1 stuks limoensap
  • 2 teen knoflook
  • 100 gram cashewnoten
  • 15 gram koriander
  • 2 stuks lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 0.25 blokje voor 500 ml groentebouillon
  • 2 el honing/agavesiroop
  • 2 tl (bruine basterd) suiker
  • 4 el sojasaus
  • 2 tl (el als vers) optioneel gedroogde basilicum (of verse)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan, die groot genoeg is voor de noedels en broccoli samen, op met gezouten water.
  2. Snij de broccolistelen in plakjes en maak relatief kleine roosjes. Doe de noedels bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de broccoli toe en kook nog ca. 4 minuten mee. Giet en spoel grondig koud af – laat uitlekken in een vergiet. Je gaat de pan hergebruiken.
  3. Snij de baby-paksoi in de lengte in tweeën of vieren. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de stukken paksoi beetgaar in 10-15 minuten, keer tussendoor om en dek eventueel af zodat het sneller gaart.
  4. Giet het vocht van de zwarte bonen in de lege broccoli/noedelpan met de helft van de bonen zelf. Pureer tot een gladde substantie. Kruimel het (kleine) stukje bouillonblokje erbij samen met de honing/agavesiroop, suiker en sojasaus. Pers het limoensap en voeg toe. Pers de knoflook erbij.
  5. Voeg de resterende zwarte bonen toe samen met de gedroogde basilicum (optioneel) of wat fijn gehakte blaadjes uit je tuin of van het balkon😊. Verwarm zachtjes.
  6. Hak de cashewnoten en de koriander fijn. Snij de lente-ui in ringetjes.
  7. Schep de broccoli en de noedels voorzichtig door de saus.
  8. Serveer direct met de gebakken paksoi en garneer met de koriander, cashewnoten en de lente-ui.