Noedels in kokoscurrysaus met snijboon, broccoli, zwarte boontjes, pinda’s en koriander
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram snijbonen
- 1.5 stronk broccoli
- 250 gram fijne noedels
- 1 stuks gele ui
- 2 el gember
- 1 stuks rode peper
- 1 bakje curry specerijen
- 400 ml kokosmelk
- 1 blik zwarte bonen
- 80 gram pinda's geroosterd
- 0.33 bosje koriander
- 1 stuks limoen
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 150 ml water
Recept stappen
- Breng een ruime pan water (voor noedels, broccoli en snijbonen!) aan de kook. Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm.
- Snij de broccolisteel in plakjes van ca. 1 cm (verwijder eerst taaie delen) en maak verder relatief kleine roosjes.
- Doe de noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de broccolistelen en kook nog 2 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok- of braadpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de rode peper in ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en bak even mee.
- Hak de knoflook en de gember fijn. Voeg wanneer de ui glazig is de specerijen (incl. limoenblaadjes), gember en knoflook toe. Bak heel even mee en voeg de kokosmelk toe samen met het water. Dek af en laat zachtjes even opwarmen.
- Giet en spoel de zwarte bonen af en voeg bij de saus. Voeg de snijbonen en broccoli toe en warm samen een paar minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak intussen de pinda’s grof en de koriander fijn. Meng de gewenste hoeveelheid noedels door de saus, verdeel over de borden en garneer met de pinda’s en koriander. Snij de limoen in partjes. Laat iedereen zelf naar smaak limoensap erbij knijpen.
- Goed om te weten: In het bakje curryspecerijen voor 2p zit: 0,5 tl komijn-, gember, koriander-, kardemom- en kurkumapoeder, 0,5 tl mosterdzaad en 2 limoenblaadjes. In het bakje voor 4p het dubbele.