Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Noedels in currysaus met sperzieboontjes, kikkererwten en pinda’s

Vegetarisch, Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Noedels in currysaus met sperzieboontjes kikkererwten en pindas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram fijne noedels
  • 1 stuks rode ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 bakje curryspecerijen
  • 300 gram, ca. spitskool
  • 1.5 blik kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 blik cherrytomaten (in blik)
  • 500 gram sperziebonen
  • 60 gram pinda's
  • 3 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 teen knoflook
  • 0.5 tl chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een grote pan gezouten water op voor de noedels en kook gaar in ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet en spoel koud af.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok- of braadpan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in plakjes, voeg toe.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg wanneer de ui glazig is de specerijen (incl. limoenblaadjes) en knoflook toe. Voeg wat zout toe en bak heel zachtjes verder. Snij de spitskool in dunne sliertjes. Voeg toe en bak op middelhoog vuur tot het iets slinkt.
  4. Giet de kikkererwten af, voeg toe en prak ze grof. Door het prakken van de kikkererwten nemen ze de smaak van de curry op! Voeg de kokosmelk, cherrytomaten in blik en chilivlokjes (optioneel) toe. Dek af en laat zachtjes pruttelen tot de boontjes erbij gaan.
  5. Zet een kleine pan met een laagje gezouten water op. Schoon de sperziebonen en snij in stukken van 2-3 cm. Kook beetgaar in ca. 8 minuten. Giet af en spoel goed na met koud water, dan blijven ze mooi groen.
  6. Hak intussen de pinda’s grof en de peterselie fijn.
  7. Voeg de sperziebonen bij de curry. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Meng de gewenste hoeveelheid noedels door de saus, verdeel over de borden en garneer met de pinda’s en peterselie. De limoenblaadjes zijn niet eetbaar.
  9. Goed om te weten: In het bakje curryspecerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember, koriander-, kardemom- en kurkumapoeder, 1 tl mosterdzaad en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.