Nasi met een spiegeleitje en gebakken uitjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram peen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks prei
- 1 stuks paksoi
- 4 stuks eieren
In Huis
- 300 gram zilvervliesrijst
- olie om te bakken
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl laos
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl fenegriek zaadjes
- 4 tl knoflookpoeder
- 0.5 tl zout
- bloem
Recept stappen
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de peen en snij in halve of kwart maantjes van 0,5 cm. Snij de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm flink olie in een wok en fruit de specerijen kort aan. Voeg de peen en bleekselderij toe en bak zachtjes verder. Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper, snij in stukjes en bak zachtjes mee. Verwijder alleen het donkerste groen van de prei, kerf in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe en bak nog 6-8 minuten.
- Snij de steel van de paksoi in plakjes en het blad in reepjes. Bak de steel een paar minuten mee met de groente.
- Breng de groenten als ze beetgaar zijn goed op smaak met de aangegeven hoeveelheid zout.
- Snij de sjalot in dunne ringen. Bedek de bodem van een grote koekenpan met een flinke laag olie en maak goed heet. Doe wat bloem in een soepbord en haal de sjalotringen erdoorheen. Schud overtollig bloem eraf. Bak ze in een paar minuten (als nodig in porties) goudbruin. Leg op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Gebruik de pan voor de eitjes straks.
- Giet de rijst af en voeg samen met het paksoiblad toe aan de groenten.
- Giet overtollige olie uit de uitjespan en bak een spiegeleitje per persoon.
- Serveer de nasi met het gebakken eitje.
- Serveer de nasi met satésaus of katjangsaus.