Naanbrood met Indiaas gekruide kip, witte kool en ingelegde radijs
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bosje radijs
- 400 gram Indiaas gekruide kip
- 200 gram witte kool
- 250 gram Bulgaarse yoghurt
- 15 gram koriander
- 2 stuks bosui
In Huis
- 2 el boter om te bakken
- olie om te bakken
- 6 el witte wijnazijn
- 1 tl rietsuiker
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- kneep citroensap (uit een flesje)
- 4 stuks naanbrood
Recept stappen
- Verwarm alvast zachtjes de aangegeven hoeveelheid boter met wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
- Doe de witte azijn en suiker in een schaaltje en roer stevig tot dat de suiker deels is opgelost. Schoon de radijsjes en snij in plakjes. Voeg bij de azijn en laat staan tot gebruik. Schep tussentijds om.
- Bak, als de boter stopt met bruisen, de kip op hoog vuur rondom bruin.
- Zet een pan met een laagje gezouten water op (om de witte kool te blancheren).
- Snij de witte kool in dunne slierten. Blancheer, als het water kookt, in 4 minuten beetgaar.
- Maak de dressing. Hak de knoflook fijn. Meng de knoflook en het citroensap met de Bulgaarse yoghurt. Breng op smaak met komijnpoeder, peper en zout.
- Verwarm de naanbroden in een broodrooster, oven of koekenpan.
- Hak de koriander grof. Snij de bosui in ringen.
- Beleg de naanbroden met de witte kool, radijs en de Indiase kip. Garneer met koriander en bosui en serveer met de dressing.
- GOED OM TE WETEN: de kip is gekruid met garam massala en zout.