Mosterdkip met sinaasappel-spruitjes, paarse boerenkool en pilav
Kip
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 bakje pilav specerijen
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 blikje tomatenstukjes
- 400 gram spruitjes geschoond
- 250 gram (ca.) wortel geel
- 2 stuks sinaasappel
- 400 gram mosterdkip
- 300 gram (ca.) paarse bloemkool
- 60 gram amandelschaafsel
In Huis
- olie om te bakken
- 600 ml water
- 1 blokje (voor 500 ml) kip of groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm olie in een soeppan(netje). Snipper de ui en fruit glazig.
- Voeg als de ui glazig is de pilavspecerijen toe en bak op laag vuur eventjes mee. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om. Voeg de tomatenstukjes en het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer door en laat afgedekt gaar koken in ca. 25 minuten. Roer tussentijds om aanbakken te voorkomen. De rijst mag wat nattig blijven maar als nodig kan je tegen het einde de deksel eraf halen.
- Snij de spruitjes in vieren. Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Doe samen in een passende ovenschaal (niet te groot, anders verdampt het sap!) en meng met olie, peper en zout. Rasp de sinaasappel, pers het sap en voeg toe. Leg de kipstukjes ertussen en besprenkel met nog een beetje olie. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Zet een pan met een laagje water en zout op voor de boerenkool. Spoel de bladeren af. Ris/scheur het blad van de steel en snij het blad in dunne reepjes. Kook in ca. 6 minuten gaar. Giet en spoel kort koud af.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Schep de boerenkool door de pilav.
- Serveer de pilav met de kip en spruitjes uit de oven en garneer met het amandelschaafsel.
- Goed om te weten: De kip is gekruid met citroensap, sojasaus, mosterd, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, knoflookpoeder en zout. & In de pilavspecerijen voor 2p zit: 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl korianderzaad, 1/8 tl kaneelpoeder