Mosterd-preisoep met boerenkool tosti op speltbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 10 gram peterselie
- 2 stuks prei
- 200 gram aardappels Doré
- 1 stuks ui
- 150 gram boerenkool
- 8 sneetjes speltbrood met pompoenpitten
- 200 gram pittige boerenkaas of andere kaas
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie om te bakken
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 tl suiker
- 2 el balsamico-azijn
- naar smaak boter
- 6 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hak de knoflook fijn en peterselie fijn. Snij de prei in dunne ringen en was het zand ertussen uit. Schil de aardappels en snij in blokjes.
- Zet een pan met een laagje water en wat zout op voor de boerenkool straks.
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit daarin de prei een paar minuten aan. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut mee. Voeg de blokjes aardappel toe en giet de aangegeven hoeveelheid water in de pan, met de bouillonblokjes. Breng aan de kook. Laat rustig 15 minuten koken.
- Snij de ui in ringen en bak in een koekenpan met wat zout en peper in ca. 10 minuten langzaam glazig. Voeg de suiker toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de balsamico-azijn toe en laat zachtjes doorkoken totdat al het vocht verdwenen is.
- Blancheer de boerenkool 5 minuten in het kokende water (van stap 2), giet en spoel af en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Snij 2 niet al te dikke plakken brood per persoon. Schaaf plakjes van de pittige boerenkaas. Maak de tosti door een paar plakjes kaas op een plak brood te leggen, daar de uien op, daar zoveel boerenkool als past op en dan weer een paar plakjes kaas en een plak brood. Beboter de buitenkanten van de tosti, bak bruin in een koekenpan en dek af met een deksel. Of bak in een tosti-apparaat.
- Voeg de mosterd, peper en zout naar smaak toe aan de soep. Pureer met de staafmixer en garneer met de peterselie. Serveer de tosti met de soep.