Mosselen met spinazie, venkel en tomaat met aardappelwedges
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 1 stuks banaansjalot
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stuks venkel
- 2 kilo mosselen
- 400 gram spinazie
- 250 gram cherrytomaten
- 2 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 1 glas witte wijn (zie tip)
- optioneel mayonaise
- optioneel grove mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappels en snij in wedges. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in de oven in 25-30 minuten bruin en gaar.
- Snij de sjalot in de lengte doormidden en in halve ringen. Snij de bleekselderij in halve maantjes. Fruit in wat olie in een grote afdekbare wok of hapjespan tot ze zacht zijn.
- Verwijder het kontje en loof van de venkel, halveer en snij in dunne plakken. Voeg bij de sjalot. Pers de knoflook erbij.
- Controleer de mosselen. Vul de wasbak met koud water en leg de mosselen erin. Mosselen die kapot zijn of komen bovendrijven dien je weg te gooien. Bij mosselen die na een tijdje niet dicht zijn gegaan (meer dan 3 minuten open): tik de mossel tegen de rand van de wasbak. Als deze dan nog steeds niet dicht gaat, gooi dan weg.
- Doe de mosselen bij de sjalot en venkel. Voeg de wijn (zie tip 1) toe, sluit de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in ca 8 minuten gaar. Schud tijdens het koken af en toe om.
- Voeg als de mosselen open zijn de spinazie (deze is al gewassen) in delen toe samen met de tomaatjes. Roer om en dek af. Haal van het vuur als de spinazie iets geslonken is en de tomaatjes iets zachter zijn (maar voordat het velletje loslaat).
- Garneer met peterselie (even fijn snijden) en serveer direct met de aardappelwedges en eventueel wat mayonaise (zie tip 2).
- 1. Meng 1 el mayonaise met 1 el yoghurt en 2 tl grove mosterd voor bij de aardappelwedges. 2. Wil je geen wijn gebruiken? Water kan ook. Voeg dan een kneepje citroensap toe.