Mosselen met breekbrood en sla
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3000 g mosselen
- 2 stuk(s) dunne prei
- 2 stuk(s) venkel
- 200 g wortel
- 2 stuk(s) banaansjalot
- 8 stukje(s) breekbrood
- 1 stuk(s) hollandse sla
- 3 el fijngehakte peterselie
In Huis
- 1 scheutje(s) witte wijn
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200-220 graden voor het breekbrood.
- Vul de wasbak met koud water en leg de mosselen daarin. Mosselen die boven komen drijven of kapot zijn gooi je meteen weg. Mosselen die na een tijdje nog niet dicht zijn gegaan kan je als volgt controleren: tik tegen de mossel, als deze dan echt niet dicht gaat dan moet die ook weg. Laat ze in het water staan tot gebruik.
- Snij de venkel in vieren en verwijder het hart. Snij in dunne reepjes en doe de helft in een slakom, samen met de olie, azijn, mosterd, peper en zout. Roer goed door en zet even weg.
- Snij de prei in dunne ringen en spoel goed af. Snij de wortel in dunne plakjes. Snij de sjalotten in ringetjes.
- Bak in een grote pan eerst de sjalot even aan.
- Voeg dan de wortel en prei toe en roerbak ca 4 minuten. Voeg de mosselen toe en een scheutje water of witte wijn en doe een deksel op de pan. Hak wat peterselie fijn en strooi dat erbij. Laat de mosselen stomen totdat ze allemaal open zijn.
- Leg het brood in de oven om af te bakken in circa 5 minuten.
- Spoel de krop sla af, snij doormidden en dan in repen. (Bewaar een halve krop voor de andere dag). Meng de sla bij de venkel en dressing.
- Dien de mosselen op met de sla en het breekbrood.