Mosselen in rokerige tomatensaus
Varken, Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 kilo mosselen
- 1 ui
- 2 bleekselderijstengels
- 50 gram wortels
- 2 peterselietakjes
- brood, naar smaak
In Huis
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 300 gram chorizo
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 1 tl paprikapoeder
- 200 ml witte wijn
- 800 gram gepelde tomaten
- 2 laurierblaadjes
- 15 gram korianderblad
Recept stappen
- Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
- Snipper de ui en hak de knoflook.
- Hak de rode peper fijn, snijd de bleekselderij en wortel in dunne plakjes.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Bak de chorizo in de olijfolie tot mooi bruin.
- Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
- Fruit in de overgebleven olie de uien en knoflook zachtjes aan.
- Voeg dan de bleekselderij en wortel toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg de rode peper en paprikapoeder toe.
- Doe de chorizo er weer bij.
- Schenk de wijn erbij en laat die voor het grootste deel verdampen.
- Voeg de tomaten, peterselie en laurierblaadjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de mosselen toe. Laat ze ca. 5 minuten koken of tot ze opengaan en gaar zijn. Schud tijdens het koken een paar keer om.
- Voeg in de laatste minuut de koriander toe en schud goed door.
- Serveer in grote soepkommen met wat brood om in de saus te deppen.
- Lekker met een eenvoudige groene salade