Moqueca van koolvis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 filet(s) Koolvis
- 6 stuk(s) Tomaten
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 4 takje(s) Koriander
In Huis
- 1 stuk(s) Limoen
- 4 teentje(s) Knoflook
- 1 cm Gember
- 350 g Witte rijst
- 1 stuk(s) Rode paprika
- 1 stuk(s) Groene paprika
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Rode pepervlokken
- 250 ml Visbouillon
- 400 ml Kokosmelk
- 4 el pittig-zoete Peppadews (uit potje)
- 1 om te serveren Limoen
Recept stappen
- 1. Snij de vis in grote stukken. Pers de limoen uit. Pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Meng limoensap, knoflook en gember. Leg de stukken vis erin en marineer 30 minuten.
- 2. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snij de tomaten in kleine stukjes. Snipper de ui. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s en snij in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.
- 3. Bak de ui en rode pepervlokken zachtjes aan in de olijfolie tot de ui zacht wordt. Voeg de paprika toe en bak mee. Voeg de tomaten toe en roer door. Leg de vis er boven op.
- 4. Schenk de overgebleven marinade, de bouillon en de kokosmelk erbij. Voeg van 3 takjes koriander de blaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en kook ca. 10 minuten of tot de visstukken gaar zijn.
- 5. Schep er eventueel op het laatst de peppadews op en laat even mee doorwarmen.
- 6. Bestrooi met de rest van de korianderblaadjes en de lente-ui.
- 7. Serveer met witte rijst en een stukje limoen.