Moqueca (Braziliaanse visschotel)
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram doradefilet of andere witvis (bijv. zeebaars/kabeljauw)
- 2 sjalotten
- 6 tomaten
- 1 bosje koriander
In Huis
- 1 limoen
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 el plantaardige olie
- 2 tl rode peper vlokken
- 250 ml visbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 2 el peppadews (optioneel)
- 300 gram witte rijst
- om te serveren limoen
Recept stappen
- Pers de limoen uit. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng limoensap, knoflook en gember.
- Snij de vis in grote stukken. Leg de stukken vis erin en marineer 30 minuten.
- Snipper de ui. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij in halve ringen.
- Snij de tomaat in stukken. Verhit de plantaardige olie en bak hierin de sjalot en rode pepervlokken zachtjes aan tot de sjalot zacht wordt. Voeg de paprika toe en bak mee. Voeg de tomaten toe en roer door. Leg de vis er bovenop. Schenk de overgebleven marinade erbij.
- Schenk bouillon en kokosmelk erbij. Voeg 2 eetlepels korianderblaadjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten of tot de vis gaar is.
- Schep er eventueel op het laatst de peppadews op en laat even mee doorwarmen. Bestrooi met vers korianderblad.
- Serveer met witte rijst en een stukje limoen.