Mizunastamppot, hachee van ui en Asian Tempeh
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ui
- 1000 gram Frieslander aardappelen
- 2 pakjes Asian Tempeh van BUMI
- 75 gram mizuna
In Huis
- 2 flinke klontjes boter
- om te bakken olie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el ketjap
- 4 stuks kruidnagel
- 2 blaadjes laurier
- 1 blokje groentebouillon
- 500 ml water
- 1 plak ontbijtkoek
- klontje boter
- scheutje melk
- 1 el mosterd
Recept stappen
- Verhit een goede klont boter en wat olie in een hapjespan of wok. Snij de ui in halve ringen. Fruit zachtjes 5 minuten glazig.
- Schil de aardappels en zet op in een laagje gezouten water, dek af en breng aan de kook.
- Maak de hachee. Voeg de azijn, ketjap, kruidnagel, laurier en het bouillonblokje bij de ui. Voeg water toe (ca. 0.5 liter bij 4p). Breek de plak ontbijtkoek in stukken en roer erdoorheen. Dek af en laat de hachee afgedekt zo lang mogelijk zachtjes sudderen, minstens 25 minuten.
- Bak de Asian tempeh blokjes in een koekenpan in wat olie knapperig.
- Hak de minuza grof. Stamp de aardappels tot puree met een scheutje melk, een klont boter en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en roer minuza erdoor.
- Serveer bij de mizunastamppot met de hachee en de Asian tempeh.