Misosoep met tofu en paksoi
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram witte kool
- 2 pakken tofu
- 2 stuks paksoi
In Huis
- 2 liter water
- 4 blokjes misobouillon
- 2 el gember (geraspt)
- 2 stengels lente-ui
- 200 gram (soba) noedels
- naar smaak sojasaus
Recept stappen
- Zet het water op met de misobouillonblokjes en breng aan de kook.
- Rasp de gember en doe bij de soep.
- Snij de witte kool in dunne reepjes. Doe de witte kool bij de kokende soep en kook in 6 minuten beetgaar. Haal uit de soep met behulp van een schuimspaan, doe in een schaal en zet op tafel.
- Dep de tofu droog en snij in kleine dobbelsteentjes. Zet in een bakje op tafel.
- Snij de lente-ui in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
- Was de paksoi en snij in repen. Doe bij de misosoep als de witte kool eruit is en laat 2 minuten slinken. Haal eruit met een schuimspaan en zet in een schaaltje op tafel.
- Doe nu de noedels bij de soep. Kook gaar in 4 minuten. Schep met een schuimspaan uit de soep en verdeel over de soepkommen.
- Laat iedereen zelf groenten, lente-ui en tofu naar smaak op de noedels scheppen en giet dan de hete misosoep eroverheen. Breng op smaak met de sojasaus.