Misosoep met noedels, tofu, paksoi en oesterzwam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 160 gram fijne noedels
- 4 blokjes misobouillon
- 1.5 el gember (geraspte)
- 400 gram spitskool
- 1.5 pakjes tofu
- 200 gram oesterzwam
- 2 stronken paksoi
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- 2 liter water (voor de soep)
- 2 el sojasaus
Recept stappen
- Zet een grote pan gezouten water op voor de noedels. Kook de noedels in 6 minuten gaar en spoel daarna af met koud water. Wij kiezen voor 40 gram noedels p.p., mocht je grote eters in het gezelschap hebben, kun je er altijd voor kiezen meer noedels te koken.
- Zet het water op met de misobouillon blokjes in een grote afdekbare soeppan en breng aan de kook. Rasp de gember en doe bij de soep.
- Snij spitskool in dunne reepjes en zet weg.
- Zet voor iedereen een grote soepkom klaar en verdeel de noedels daarover. Snij de tofu in blokjes en verdeel ook.
- Verwarm olie in een grote koekenpan. Scheur de oesterzwammen in repen en bak op hoog vuur kort aan, breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommen.
- Voeg de spitskool toe aan de misobouillon en kook afgedekt in ca. 4 min beetgaar.
- Was de paksoi en snij wat van het blad in hele dunne reepjes. Verdeel dit over de soepkommen. Snij de rest van de paksoi in repen van ca. 2 cm en kook de laatste 2 min mee met de misobouillon.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Breng de hete misosoep op smaak met de sojasaus en giet in de soepkommen. Garneer met lente-ui naar smaak.