Mie goreng met witte kool, wortel, prei, lente-ui, pinda’s en een gebakken eitje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stengel bleekselderij
- 200 gram wortel
- 300 gram witte kool
- 2 stuks prei
- 300 gram fijne noedels
- 1 el gember
- 1 stuks rode peper
- 1 bakje mie specerijen
- 1 stengel lente-ui
- 4 stuks ei
- 0.5 bosje bladselderij
- 80 gram pinda's gebrand ongezouten
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 2 teen knoflook
- 2 el sojasaus
- naar smaak sambal (optioneel)
Recept stappen
- Vul een ruime pan met heet water en zout voor de noedels. Breng aan de kook.
- Verwarm een scheutje olie in een ruime afdekbare wok of hapjespan op middelhoog vuur. Snij de bleekselderij in plakjes, bak. Schil de wortel en snij in halve maantjes, bak mee. Snij de witte kool in dunne reepjes, bak mee. Kerf de prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in fijne ringen, bak mee. Roerbak alles samen ca. 2 minuten op hoog vuur, draai het vuur zachter en dek af. Bak ca. 10 minuten tot beetgaar.
- Kook de noedels in 6 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
- Rasp intussen de gember en snij de rode peper in halve ringetjes (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt). Pers de knoflook. Maak als de groenten beetgaar zijn een ruimte vrij in het midden, fruit hier de gember, peper en knoflook een minuutje aan. Voeg de mie specerijen toe en bak zachtjes(!) even mee tot de geuren vrijkomen. Voeg extra olie toe als het te droog wordt.
- Schep de kruiden door de groenten en meng de noedels erdoor. Breng op smaak met sojasaus, peper en zout. Hou warm.
- Verhit in een andere koekenpan olie of boter. Bak een spiegeleitje per persoon.
- Hak intussen de bladselderij (zonder steeltjes) fijn. Roer 2/3e door de noedels. Bewaar een deel ter garnering.
- Snij de lente-ui in ringetjes.
- Serveer de mie goreng met het gebakken eitje en garneer met de overige bladselderij, lente-ui en pinda’s (tip).
- Tip: Liever wat extra pit? Zet sambal op tafel voor de liefhebber. Goed om te weten: In het bakje mie specerijen voor 2p zit 0,5 tl korianderpoeder, 0,5 tl komijnpoeder, 0,5 tl gemberpoeder, 0,5 tl laos, 0,5 tl kurkumapoeder en 1,5 tl knoflookpoeder. In het bakje voor 4p zit de dubbele hoeveelheid.