Midden-Oosterse kippendij met kruidige aubergine, amsoi, kurkumarijst en yoghurtsausje
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bakje specerijen
- 2 stuks aubergine
- 240 gram volkoren basmatirijst-kurkumamix
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 400 gram amsoi
- 400 gram kippendijvlees, Midden-Oosters gekruid
- 200 ml yoghurt
In Huis
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 6 el olie om te bakken
- 1 tl zout
- 600 ml water voor de rijst
- 1 teen knoflook
- 40 gram boter
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de citroensap, olie, specerijen en aangegeven hoeveelheid zout in een grote kom. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en voeg bij de dressing. Schep om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gaar in ca. 25 minuten.
- Zet de volkoren basmatirijst-kurkumamix op met de aangegeven hoeveelheid water en wat zout. Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (liefst met behulp van een vlamverdeler).
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Verwarm olie in een grote koeken- of wokpan en fruit beide zachtjes aan.
- Snij de steel van de amsoi in plakjes en het blad in reepjes. Let op: echt stugge delen van de steel kan je beter niet gebruiken. Test dit door je nagel erin te zetten- gaat dat makkelijk, dan kan je het gewoon mee snijden.
- Voeg eerst de stelen bij de ui en bleekselderij en bak 4 minuten mee. Hak de knoflook en voeg na 4 minuten toe, samen met het amsoiblad. Bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm in een andere koekenpan de boter en wat olie. Schroei de kippendijen goed dicht. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur sudderen (max 10 minuten).
- Doe de yoghurt in een schaaltje. Sprenkel er wat olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap (uit een flesje) over. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer (zie tip) de rijst met de geroosterde aubergines, amsoi en kippendij. Druppel er wat yoghurtsaus overheen.
- *Zet alles in aparte (kleurige) bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bordje opmaken. *Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit 1,5 tl kardemonpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. In 2p bakje zit de helft.