Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kippendij met kruidige aubergine, amsoi, kurkumarijst en yoghurtsausje

Kip

  • Totale tijd minuten
Midden oosterse kippendij met amsoi en kruidige aubergine

Ingrediënten

In de box

  • 1 bakje specerijen
  • 2 stuks aubergine
  • 240 gram volkoren basmatirijst-kurkumamix
  • 1 stuks ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gram amsoi
  • 400 gram kippendijvlees, Midden-Oosters gekruid
  • 200 ml yoghurt

In Huis

  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 6 el olie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 600 ml water voor de rijst
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram boter
  • scheutje olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de citroensap, olie, specerijen en aangegeven hoeveelheid zout in een grote kom. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en voeg bij de dressing. Schep om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gaar in ca. 25 minuten.
  3. Zet de volkoren basmatirijst-kurkumamix op met de aangegeven hoeveelheid water en wat zout. Breng aan de kook, dek af en kook in 25-30 minuten op laag vuur gaar (liefst met behulp van een vlamverdeler).
  4. Snipper de ui en snij de bleekselderij in halve maantjes. Verwarm olie in een grote koeken- of wokpan en fruit beide zachtjes aan.
  5. Snij de steel van de amsoi in plakjes en het blad in reepjes. Let op: echt stugge delen van de steel kan je beter niet gebruiken. Test dit door je nagel erin te zetten- gaat dat makkelijk, dan kan je het gewoon mee snijden.
  6. Voeg eerst de stelen bij de ui en bleekselderij en bak 4 minuten mee. Hak de knoflook en voeg na 4 minuten toe, samen met het amsoiblad. Bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm in een andere koekenpan de boter en wat olie. Schroei de kippendijen goed dicht. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur sudderen (max 10 minuten).
  8. Doe de yoghurt in een schaaltje. Sprenkel er wat olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap (uit een flesje) over. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Serveer (zie tip) de rijst met de geroosterde aubergines, amsoi en kippendij. Druppel er wat yoghurtsaus overheen.
  10. *Zet alles in aparte (kleurige) bakjes op tafel en laat iedereen zijn eigen bordje opmaken. *Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit 1,5 tl kardemonpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1/4 tl chilipoeder. In 2p bakje zit de helft.