Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kippendij met groene kruiden couscous, bloemkool en cherrytomaatjes

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Midden Oosterse kip met couscous | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks koolrabi
  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram couscous
  • 400 gram Midden Oosters kippendijvlees
  • 300 gram tomaatjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje dille
  • 1 stengel lente-ui

In Huis

  • olie om te bakken
  • 3 tl komijnpoeder
  • 2 teen knoflook in schil
  • scheut olijfolie extra vierge
  • citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Maak roosjes van de bloemkool en snij de stelen in stukjes. Schil de koolrabi goed, met name de onderkant en snij in dunne parten. Snij de rode ui in partjes. Meng met olie, komijnpoeder, zout en peper en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de knoflook in de schil ertussen. Rooster ca. 25 minuten in de oven. Zet een timer op 15 minuten, dan gaan de tomaatjes erbij.
  3. Meng de couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot de couscous 1 cm onder staat. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  5. Snij een klein handje tomaatjes fijn en hou die apart voor in de couscous. Bestrooi met wat zout. Schep de bloemkool en koolrabi om en leg de rest van de cherrytomaatjes ertussen, besprenkel met nog wat olie en bestrooi met zout.
  6. Hak de peterselie en dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Snij het witte deel van de lente-ui heel fijn en het groene deel in dunne ringetjes (zet het groen in een bakje op tafel).
  7. Schep de couscous los met een vork en meng de gehakte kruiden, fijngesneden lente-ui en fijngesneden tomaatjes erdoor. Breng op smaak met echt een flinke scheut mooie olijfolie extra vierge (zie tip), een kneepje citroensap, zout en peper.
  8. Haal de gepofte knoflook uit de oven en druk fijn met een vork. Hussel door de ovengroenten en serveer met de couscous en de kip. Garneer met de lente-uiringetjes.
  9. Goed om te weten: De kip is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, olie, zout en peper. Wil je het namaken? Doe op een pond kippendij van alle specerijen 1 tl en van het peper en zout 0,5 tl.
  10. De extra vergine olijfolie ‘Arbequina’ in de Crisp-app is onze nieuwe favoriet, en, zeer vriendelijk geprijsd, 11,99 voor 750 ml, van Olives & More uit Amsterdam.