Midden-Oosterse kip met een warme yoghurtsaus, zoete aardappel en bimi’s
Kip
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zoete aardappel wit
- 300 gram zoete aardappel oranje
- 200 gram bimi
- 0.5 bosje munt
- 300 gram yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl maïzena
- 3 el water
- 0.5 el olijfolie
- 0.5 el zout
- kneepje citroensap (optioneel en mag ook uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappels en snij in blokjes. Verdeel ze in een ovenschaal met olie en zout. Bak ca. 25 minuten in de oven. Meng de bimi met olie, peper en zout en bak de laatste 10 minuten mee.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de kip in 8 minuten gaar. Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
- Hak de knoflook fijn. Snij de muntblaadjes in reepjes. Mix in een grote kom de maïzena en het water tot het glad is. Voeg dan de yoghurt, knoflook, munt, olijfolie en zout toe en mix goed door. Doe dit geheel nu in de koekenpan waar de kip in zat en verwarm op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot het iets dikker is. Laat het niet koken.
- Serveer de yoghurtsaus met daarop de stukjes kip, de zoete aardappel blokjes, de bimi’s en eventueel een kneepje citroensap.