Midden Oosterse kip met couscous, amsoi, regenboogpeen en muntyoghurt
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram regenboogpeen
- 1 stuks venkel
- 2 el munt
- 150 gram yoghurt
- 250 gram couscous
- 400 gram Midden Oosters gemarineerde kippendij
- 1 bosje amsoi
In Huis
- olie om te bakken
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet alvast in de oven.
- Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, peper en zout en leg naast de peen. Bak nog ca. 20 minuten tot de peen en venkel gaar zijn.
- Hak muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Doe de couscous met wat zout in een kom. Giet er kokend water bij tot 1 cm boven de couscous. Dek af en laat 10 minuten staan.
- Bak de kip op hoog vuur in wat olie in ca. 8 minuten bruin en gaar.
- Snij de amsoi in kleine stukjes. Bak op het laatst even mee met de kip.
- Roer de couscous los met een vork en meng de amsoi en het vet van de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de peen en venkel uit de oven, muntyoghurt en de kip.