PLNT stukjes met bloemkool, tomaatjes, zoete aardappel, boekweit en koriander-knoflooksaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram boekweit
- 300 gram zoete aardappel wit
- 1 stuks courgette
- 2 pakje PLNT currystukjes
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 bosje koriander
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de rode ui in partjes. Doe de zoete aardappel , ui en tomaatjes samen met de knoflooktenen (in de schil) in een mengkom en hussel goed met olie, zout en peper. Doe in een grote ovenschaal.
- Snij de bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Er mogen roosjes afvallen. Leg op en tussen de groenten in de ovenschaal en besprenkel/bestrooi met olie, peper en zout. Bak in ca. 20 minuten gaar.
- Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 0,5 cm. Kook de boekweit en de zoete aardappel in ruim water gaar in ca. 10 minuten gaar.
- Snij intussen de courgette in de lengte in vieren en in partjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette en PLNT stukjes op middelhoog vuur tot de courgette beetgaar is en PLNT stukjes bruin en knapperig zijn. Schud af en toe om terwijl je de yoghurtsaus maakt.
- Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise. Hak de koriander fijn en voeg toe.
- Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Druk de knoflooktenen uit de schil en prak fijn met een vork. Meng goed door de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boekweit met de groenten, PLNT stukjes en yoghurtsaus.