Midden-Oosterse kip met bloemkool, tomaatjes, zoete aardappel, boekweit en koriander-knoflooksaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zoete aardappel oranje
- 1 stuks rode ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram boekweit
- 400 gram Midden-Oosterse kip
- 1 stuks courgette
- 200 gram Griekse yoghurt
- 1 bosje koriander
In Huis
- 4 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 4 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de zoete aardappel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Snij de rode ui in partjes. Doe de zoete aardappel, ui en tomaatjes samen met de knoflooktenen (in de schil) in een mengkom en meng goed met olie, zout en peper. Doe in een grote ovenschaal.
- Snij de bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Er mogen roosjes afvallen. Leg op en tussen de groenten in de ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout. Bak in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de boekweit in ruim water in ca. 10 minuten gaar.
- Bak de kip in een koekenpan of wok in ca. 8 minuten bruin en gaar. Snij intussen de courgette in de lengte doormidden en in plakjes van ca. 1 cm. Bak mee met de kip als die dichtgeschroeid is en (bijna) gaar – schud af en toe om terwijl je de yoghurtsaus maakt.
- Meng hiervoor de Griekse yoghurt met de mayonaise. Hak de koriander fijn en voeg toe.
- Haal de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Druk de knoflooktenen uit de schil en prak fijn met een vork. Meng goed door de yoghurtsaus en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boekweit met de groenten, kip en yoghurtsaus.