Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden-Oosterse kip met aromatische bulgur, geroosterde paarse bloemkool en yoghurt-dillesaus

Kip

  • Totale tijd minuten
Midden Oosterse kip met aromatische bulgur geroosterde Paarse bloemkool en yoghurt dillesaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 250 gram bulgur
  • 800 gram (paarse) bloemkool
  • 400 gram kippendijstukjes Midden-Oosters gekruid
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks rode paprika
  • 15 gram dille
  • 150 ml yoghurt
  • 10 gram peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 600 ml kokend water
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
  • scheutje olijfolie extra vierge
  • kneep citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, bak samen met de gedroogde oregano kort mee. Voeg de bulgur, aangegeven hoeveelheid kokend water en het bouillonblokje toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
  4. Verwarm olie in een grote (bij 4p) koekenpan en bak de kip gaar in 6-8 minuten. Snij intussen de courgette in blokjes van 1 cm en de paprika nog iets kleiner. Haal de kip uit de pan en hou warm. Bak de groenten ca. 5 minuten stevig aan in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de dille fijn. Meng door de yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Schep samen met de courgette en paprika door de bulgur. Breng op smaak met peper, zout en een kneep citroensap.
  7. Serveer de Midden-Oosterse kip met bulgur en bloemkool en met de yoghurt-dillesaus.
  8. Goed om te weten: De kippendij is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper.
  9. Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.