Midden-Oosterse kip met aromatische bulgur, courgette, paprika en kruidenyoghurt
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 250 gram Bulgur
- 400 gram kippendijstukjes Midden-Oosters gekruid
- 2 stuks courgette
- 2 stuks rode puntpaprika
- 10 gram peterselie
- 15 gram dille
- 150 ml yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 600 ml kokend water
- 0.5 blokje voor 500 ml kippenbouillon
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, bak samen met de gedroogde oregano kort mee. Voeg de bulgur, aangegeven hoeveelheid kokend water en het bouillonblokje toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een grote (bij 4p) koekenpan en bak de kip zachtjes gaar in 6-8 minuten. Snij intussen de courgette in blokjes van 1 cm en de puntpaprika in dunne reepjes. Haal de kip uit de pan en hou warm. Bak de groenten ca. 5 minuten stevig aan in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie en dille fijn. Meng door de yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Schep de groenten door de bulgur, breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Midden-Oosterse kip met bulgur en kruidenyoghurt.
- Goed om te weten: De kippendij is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper.
- Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.