Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met spinazie, rijst en munt- amandelyoghurt
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks aubergine
- 8 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks paprika
- 1 bakje spicy specerijen
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 potje kikkererwten
- 400 gram snoeptomaatjes
- 1 el muntblaadjes
- 250 ml amandel yoghurt
- 400 gram spinazie
In Huis
- 100 ml (milde) olijfolie
- 1 tl zout
- olie om te bakken
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Breng de rijst (zie tip 1) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm de (milde) olie in een stoofpan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Bak stevig aan.
- Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip 2). Snij de paprika in reepjes.
- Roerbak de hele knoflooktenen, rode peper en paprika een paar minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de specerijen bij de groenten en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
- Voeg het zout, de kikkererwten (incl. vocht) en hele tomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven tot de aubergine gaar is.
- Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de amandelyoghurt met wat zout en peper.
- Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de amandelyoghurt.
- Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt, spinazie en rijst. De zachte knoflook kun je ook eten.
- Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
- 1. Kook alle rijst. Hou de helft van de gekookte rijst apart (bewaar tot gebruik in de ijskast) voor de Kedgeree. 2: Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.