Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met spinazie, naanbrood en munt- limoenyoghurt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks aubergine
- 8 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks paprika
- 1 bakje spicy specerijen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1.5 potje kikkererwten
- 400 gram snoeptomaatjes
- 1 el muntblaadjes
- 1 stuks limoen
- 1.5 bakje yoghurt
- 400 gram spinazie
- 1.5 pakje naanbrood
In Huis
- 100 ml (milde) olijfolie
- 1 tl zout
- olie om te bakken
Recept stappen
- Verwarm de (milde) olie in een stoofpan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Bak stevig aan.
- Verwijder het velletje van de knoflooktenen. Halveer de rode peper in de lengte (zie tip). Snij de paprika in reepjes.
- Roerbak de hele knoflooktenen, rode peper en paprika een paar minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de specerijen bij de groenten en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
- Voeg het zout, de kikkererwten (incl. vocht) en hele tomaatjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 25 minuten zachtjes stoven tot de aubergine gaar is.
- Hak de muntblaadjes fijn en rasp de limoen. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
- Verwarm de grill van de oven voor (niet nodig als je de broodrooster gebruikt).
- Verwarm olie in een wok en bak de spinazie tot geslonken. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje limoensap.
- Hak 2 (bij 4p) van de zacht geworden teentjes knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
- Leg het naanbrood ca. 5 minuten onder de grill in de oven (blijf erbij) of gebruik de broodrooster. Snij in reepjes om mee te dopen in de stoof en de yoghurtsaus.
- Serveer de kikkererwtenstoof met de yoghurt, spinazie en reepjes naanbrood. De zachte knoflook kun je ook eten.
- Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
- Verwijder de zaadlijsten als je liever niet te pittig eet. De specerijen voegen ook nog wat pit toe.