Midden-Oosterse kikkererwten-spinaziestoof met kalfschipolata, rijst en munt-yoghurt
Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks aubergine
- 2 stuks paprika
- 1 bakje spicy specerijen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 potje kikkererwten
- 400 gram snoeptomaatjes
- 1 el muntblaadjes
- 1.5 bakje yoghurt
- 400 gram Kalfschipolata
- 400 gram spinazie
In Huis
- 100 ml (milde) olijfolie
- 4 tenen knoflook
- kneepje citroensap
Recept stappen
- NB. Laat het vlees bij voorkeur ca. 1 uur op kamertemperatuur komen.
- Breng de rijst (zie tip) met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm de (milde) olie in een stoofpan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm. Bak stevig aan.
- Snij de paprika in reepjes en verwijder het velletje van de knoflooktenen.
- Roerbak de hele knoflooktenen en paprika een paar minuten mee op hoog vuur.
- Voeg de specerijen bij de groenten en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee zodat het zuurtje eraf gaat.
- Voeg de kikkererwten (incl. vocht), hele tomaatjes en een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook, dek af en laat nog ca. 15 minuten zachtjes stoven, in ieder geval tot de aubergine zacht is.
- Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt met wat zout en peper.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de worstjes rondom op middellaag vuur in 6-8 minuten gaar.
- Hak de helft van de zacht geworden knoflook fijn. Meng door de yoghurt.
- Roer de spinazie de laatste paar minuten door de stoof en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoof met de worstjes, yoghurt en rijst.
- Goed om te weten: in het spicy specerijenbakje (bij 4p) zit: 0,5 tl kurkuma, 0,5 tl chilivlokjes, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnzaadjes, 2 tl korianderzaadjes. In het 2p bakje zit de helft.
- Kook alle rijst. Hou de helft van de gekookte rijst apart (bewaar tot gebruik in de koelkast) voor de Kedgeree.