Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Midden Oosters za’atar lams-rundergehakt met courgette en tomaten-aardappel-sumaksalade

Rund, Lam, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Midden Oosters zaatar lams rundergehakt met courgette en tomaten aardappel sumaksalade | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram krieltjes
  • 1 stuks gele courgette
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 400 gram lams-rundergehakt za'atar gekruid
  • 2 stuks pomodori tomaat
  • 1 el sumak
  • 400 gram gekleurde cherrytomaatjes
  • 1 bosje kervel, dille en peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1.5 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
  3. Halveer de courgette en aubergine in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Meng met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak ca. 15 minuten.
  4. Verwarm olie in een koekenpan, snipper de ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bak het gehakt rul. Snij ondertussen de tomaat in hele kleine stukjes. Voeg toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper. Let op: het gehakt is al gezouten!
  5. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, rode wijnazijn, sumak, zout en peper. Halveer de cherrytomaatjes. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille en hak samen met de kervel en peterselie grof. Schep de tomaatjes, krieltjes en kruiden door de dressing.
  6. Schep courgette en aubergine op met daaroverheen een lepel gehakt en serveer de tomaten-aardappelsalade erbij.
  7. Goed om te weten: In het gehakt voor 4p zit 4 tl za’atar en het is al gezouten. Voor 2p de helft. LET OP: Za’atar bevat SESAM.