Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde Mexicaanse schotel met kaaswafeltjes en funky sausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Mexicaanse schotel met kaaswafeltjes en funky sausje | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram oranje bataat
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks maiskolven
  • 120 gram Graafstroom extra belegen
  • 2 blikjes bonenmix
  • 15 gram koriander
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks limoenrasp
  • 200 gram yoghurt
  • 1 kneepje limoensap
  • 2 stuks little gem

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepeper (optioneel)
  • 3 teentje knoflook (met schil)
  • olie om te bakken
  • 1 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. NB. Laat de kaas tot gebruik in de koeling!
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en ui in dunne partjes. Voeg bij de bataat in de mengkom. Voeg paprika- en komijnpoeder en indien gewenst een mespuntje cayennepeper toe, samen met zout, peper, de hele teen knoflook en een scheut olie. Schud grondig, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  4. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op middelhoog vuur.
  5. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels er voorzichtig af (anders springen ze alle kanten op!). Bak ze ca. 8 minuten mee met de courgette tot alles beetgaar is. Voeg zout en peper toe.
  6. Rasp de kaas en meng met de bloem. Verhit een grote koekenpan met goede anti-aanbaklaag. Smeer licht in met olijfolie. Schep snel met een eetlepel ongeveer 2 hoopjes kaas per persoon in de pan. Druk een beetje plat. Bak ca. 1 minuut aan één kant en draai dan nog ca. 30 seconden om, totdat je knapperige wafeltjes hebt. Leg de wafeltjes nog even op een keukenpapiertje.
  7. Warm de bonen zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af.
  8. Hak de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn, snij de rode peper in dunne ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt), rasp de schil van de limoen. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Druk de gepofte knoflookjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.
  10. Snij de little gem in reepjes. Meng alle groenten en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met royaal yoghurtsaus en de kaaskoekjes erbij.