Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mexicaanse maistortilla's met gehakt, salsa en kaas

Rund

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Rundergehakt
  • 150 g Winterpeen
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Rode peper
  • 200 g Savooiekool
  • 1 blikje(s) Tomatenblokjes
  • 1 el Koriander
  • 125 ml Zure room
  • 100 g Geraspte kaas
  • 16 stuk(s) Tortilla

In Huis

  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snij de peen in kleine blokjes. Snij ook de bleekselderij in kleine blokjes. Snipper 2/3 de van de rode ui en snij 1/3de rode ui in halve ringen. Hak de knoflook fijn. Snij de rode peper in kleine stukjes.
  2. Snij de savooienkool in zo dun mogelijke reepjes.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit daarin de wortel, de snippers rode ui en de bleekselderij. Als die wat glazig worden na een paar minuten roer je de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder door. Voeg dan de savooiekool toe. Bak deze even goed aan. Voeg het gehakt, 2/3de knoflook, peper en zout toe. Bak op hoog vuur het gehakt goed rul.
  4. Als het gehakt nauwelijks meer roze is laat je het geheel ca. 10 minuten met deksel sudderen zodat de savooiekool zacht wordt.
  5. Ondertussen maak je de salsa: karamelliseer de rode ui ringen in een klein steelpannetje. Als deze goed bruin en zacht zijn voeg je 1/3de knoflook, de rode peper, de stukjes tomaat en de gescheurde korianderblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5-10 minuten inkoken.
  6. Doe ondertussen de zure room en kaas in bakjes en verwarm de grootste koekenpan die je hebt op middelhoog vuur (zonder olie!). Verwarm hierin de tortilla’s 20-30 seconden per kant.
  7. Verwarm voor iedereen een tortilla warm en laat ze aan tafel de tortilla oprollen met het gehaktmengsel, zure room, de salsa en wat kaas. Laat de pan op een laag vuurtje staan zodat deze warm blijft voor de tweede ronde tortilla’s. Enz.!