Mexicaanse burger met maiskolven en koriander-chiliboter
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Maiskolven
- 1 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
- 2 el Peterselie
- 4 stuk(s) Hamburger
- 1 stuk(s) Ui
- naar smaak Rustiek breekbrood
In Huis
- 1 stuk(s) Limoen
- 1 Rode peper
- 2 el Koriander
- 100 g Boter
- naar smaak Peper en zout
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Rasp de limoen, verwijder het zaad van de rode peper en hak zeer fijn en hak de koriander.
- Meng vervolgens voor de kruidenboter de boter (op kamertemperatuur) met de geraspte limoen, rode peper, koriander, zout en peper.Zet in de koelkast om op te stijven.
- Kook de maiskolven in water met wat zout in ca. 10 minuten gaar.
- Snij de tomaten in stukjes en hak de peterselie fijn. Meng tomaten met peterselie, peper en zout.
- Doe de hamburgers in een kom en voeg een fijngehakte ui, komijnpoeder en paprikapoeder toe. Meng met een vork. Vorm er weer 4 burgers van en zet in de koelkast om op te stijven.
- Kwast de burgers in met olie en grill ze om en om bruin en rosé in 4-5 minuten aan iedere kant. Verdeel de burgers over vier borden. Leg er wat van het tomaatmengsel op.
- Serveer er de maiskolven bij met een klontje kruidenboter erop.
- Lekker met een geroosterd of gegrild breekbroodje.