Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mexicaanse buddha bowl met guacamole

Vegan

  • Totale tijd minuten
Mexicaanse buddha bowl met guacamole | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram oranje bataat
  • 2 stuks rode paprika
  • 2 stuks witte ui
  • 2 stuks maiskolf
  • 2 stuks avocado
  • 1 stuks rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 1 stuks bosui
  • 8 stuks cherrytomaatjes
  • naar smaak limoensap
  • 2 stuks little gem
  • 2 blikje bonenmix

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.25 tl cayennepoeder (optioneel)
  • 2 teen knoflook (met schil)
  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook (voor guacamole)
icon package

Recept stappen

  1. NB. Je kan dit gerecht het beste eten als de avocado’s rijp zijn. Ze zijn rijp wanneer je er zachtjes in kan knijpen. Sneller laten rijpen? Bewaar ze dan een paar dagen in een afgesloten papieren zak.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat, snij in blokjes en doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en ui in dunne partjes. Voeg bij de bataat in de mengkom. Voeg paprika- en komijnpoeder en indien gewenst een mespuntje cayenne toe, samen met zout, peper, de hele tenenknoflook en een scheut olie. Schud grondig, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Verwarm olie in een koekenpan. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes voorzichtig de korrels eraf (anders springen ze alle kanten op). Bak ca. 6-8 minuten tot beetgaar. Dek eventueel af om sneller te garen.
  4. Maak de guacamole: prak het vruchtvlees van de avocado fijn. Hak de knoflook, rode peper (pitjes verwijderd), koriander en de bosui (bewaar het groene gedeelte voor garnering) zo fijn mogelijk. Snij de cherrytomaatjes in zo klein mogelijk stukjes. Meng alles goed door de avocado. Breng op smaak met peper, zout en limoensap, meer of minder naar smaak. Let op: je hebt nog rasp nodig later deze week! En evt. nog een mespuntje komijnpoeder.
  5. Snij de little gem in reepjes.
  6. Warm de bonen zachtjes op in een pannetje (in eigen vocht). Giet af en besprenkel met wat olie. Neem voor ieder een aparte bowl en rangschik alle groenten, bonen en mais mooi in de bowl. Schep een flinke dot guacamole in het midden. Garneer met het groen van de bosui.
  7. Goed om te weten: je hebt meer tomaatjes gekregen dan nodig, doe er wat leuks mee.