Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mexicaanse bowl met tortilla chips en guacamole

Vegan

  • Totale tijd minuten
2024 38 VEGAN mexicaanse bowl tortilla chips guacamole 0104

Ingrediënten

In de box

  • 700 gram pompoen
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks gele ui
  • 2 stuks maiskolf
  • 2 pakjes zwarte bonen
  • 1 stuks limoen
  • 2 stuks avocado
  • 1 stuks jalapeno
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 el stengelui
  • 6 stuks cherrytomaatjes
  • 2 stuks little gem
  • 150 gram tortilla chips

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 0.75 tl komijnpoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper (optioneel)
  • 4 teentjes knoflook
  • olie of boter on te bakken
icon package

Recept stappen

  1. N.B. Zorg dat de avocado rijp is als je dit gerecht maakt!
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met de paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, de hele knoflooktenen, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.
  4. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar. Voeg zout en peper toe.
  5. Giet en spoel de zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.
  6. Maak de guacamole. Rasp en pers de limoen. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn. Hak de jalapeno (pitjes verwijderd), koriander en de stengelui zo fijn mogelijk. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Snij de cherrytomaatjes in zo klein mogelijk stukjes. Meng alles door de avocado. Breng op smaak met peper, zout, limoenrasp- en sap, meer of minder naar smaak.
  7. Snij de little gem in reepjes. Meng alle groenten, de bonen en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met een flinke dot guacamole en de tortilla chips.