Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mexicaanse bowl met kaaswafeltjes en funky yoghurtsausje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 38 VEGA mexicaanse bowl kaaswafel yoghurtsaus 0094

Ingrediënten

In de box

  • 700 gram pompoen
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 1 stuks gele ui
  • 2 stuks maiskolf
  • 100 gram Graafstroom extra belegen
  • 2 pakjes zwarte bonen
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 stuks jalapeno
  • 1 stuks limoen
  • 1 bakje yoghurt
  • 2 stuks little gem

In Huis

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper (optioneel)
  • 4 teentjes knoflook
  • olie of boter on te bakken
  • 2 el bloem
icon package

Recept stappen

  1. NB: Laat de kaas tot gebruik in de koeling!
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Was de pompoen. Verwijder evt. harde lelijke plekjes van de schil, halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in parten en maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij de paprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met de paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, de hele knoflooktenen, een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.
  4. Haal intussen de maiskolven af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar met een flinke snuf zout.
  5. Rasp ondertussen de kaas met een fijne (!) rasp en meng met de bloem en een snuf zwarte peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 2 hoopjes kaas per persoon. Zet bij de groenten in de oven en bak de koekjes circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster tot krokant.
  6. Giet en spoel de zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.
  7. Hak de jalapeno (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en de koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de limoenschil. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurt saus.
  8. Snij de little gem in reepjes. Meng alle groenten, bonen en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met de yoghurtsaus en de kaaskoekjes.