Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Mexicaanse bonensalade met bataat en kaas uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Mexicaanse bonensalade met bataat met kaas uit de oven | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 1000 gram oranje bataat
  • 120 gram geraspte belegen kaas
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks rode peper
  • 200 gram peen
  • 2 stengels bosui
  • 1.5 bakje yoghurt
  • 1.5 blikje zwarte bonen
  • 1 potje mais
  • 1.5 kropje baby romaine sla
  • 15 gram koriander

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
  • 2 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en fruit in wat olie in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig is het komijn- en paprikapoeder en wat zout toe en roer goed om.
  3. Schil de bataat en snij diagonaal in plakken van 0.5 cm dik (echt niet dikker!).
  4. Vet een ruime ovenschaal in en leg daar de bataat in (eventueel dakpansgewijs). Maak 2 lagen. Bestrooi de eerste laag met ui en 1/3e van de kaas, en de laatste laag met de rest van de kaas. Schuif ca. 20 minuten in de oven tot de bataat zacht is.
  5. Pers het sap van de limoen (ca. 2 el bij 4p) in een slabak. Voeg wat zout toe, samen met de chilivlokjes. Schil de peen en rasp met een grove rasp. Voeg bij het limoensap.
  6. Snij de bosui in ringetjes en zet op tafel. Meng de yoghurt met een kneepje limoen en wat peper en zout en zet in een bakje op tafel.
  7. Giet en spoel de bonen en mais af en voeg bij de peen.
  8. Verwijder het kontje van de baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg vlak voor het serveren samen met de olijfolie extra vierge bij de peen. Hak de koriander fijn en voeg toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat limoensap toe.
  9. Serveer de salade met de bataat, yoghurt en garneer met de bosui.