Mexicaanse bloemkoolschotel en bonen met rijst en sla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Volkoren basmatirijst
- 500 ml Tomatenpassata
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stengel(s) Lente-ui
- 20 g Gedroogde tomaatjes
- 200 g Wortel
- 80 g Oude kaas
- 1 blikje(s) Witte bonen
- 1 blikje(s) Kidneybonen
- 1 zakje(s) Gemengde sla
In Huis
- 3 teen Knoflook
- 550 ml Water
- 1 snufje(s) Komijnpoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- tl Chilipoeder
- 2 tl Gedroogde oregano
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op je hebt twee keer kaas nodig deze week.
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- 2. Zet gezouten water op in een ruime pan voor de bloemkool.
- 3. Hak de knoflook en fruit 1/3 ervan heel zachtjes in een soeppannetje (bewaar de rest voor straks). Voeg de rijst toe, schud een paar keer om. Doe 50 ml (bij 4p) van de passata in een maatbeker en vul met water aan tot 600 ml (bij 4p). Voeg bij de rijst met zout, peper en een snufje komijn. Roer door en laat met deksel op de pan ca. 30 minuten zachtjes gaar koken.
- 4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze, als het water kookt, in 4 à 5 minuten beetgaar.
- 5. Snipper de rode ui en de lente-ui. Snij de gedroogde tomaat en de peen in stukjes. Rasp de aangegeven hoeveelheid kaas.
- 6. Verdeel de bloemkool in een ovenschaal en bestrooi met rest van de gehakte knoflook, de komijnpoeder, chilipoeder (pas op, doe minder als je niet van pittig houdt!), zout en peper. Leg alle groenten en de afgespoelde witte en kidney bonen erop en giet de rest van de passata erover. Voeg indien nodig nog een klein scheutje water toe. Bestrooi het geheel met oregano en geraspte kaas. Zet 20 min in de oven.
- 7. Check tussendoor de rijst, als de kooktijd bijna om is en de rijst is nog te nat, haal dan de deksel van de pan. Of als te droog, voeg nog een scheutje water toe.
- 8. Was de sla met behulp van een slacentrifuge, en maak aan met een dressing naar keuze, bijv. olijfolie, witte wijn azijn, mosterd, peper en zout.
- 9. Serveer de rijst met de bloemkoolschotel en de sla.