Mexicaans kipgehakt, bonen en mais met Frieslanders en zoete aardappelen uit de oven
Kip
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Frieslanders
- 400 gram zoete aardappel wit
- 1 stuks limoen
- 250 gram wortel
- 1.5 stengel lente-ui
- 1 stuks rode peper
- 400 gram kipgehakt Mexicaans gekruid
- 1.5 bakje Bulgaarse yoghurt
- 2 kropjes baby romainesla
- 0.5 bosje peterselie
- 1.5 blikje/pakje zwarte bonen
- 1 pot(je) mais
In Huis
- 1 tl paprikapoeder
- olie om te bakken
- 2 el mayonaise
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen en zoete witte aardappel en snij in frietformaat. Meng met de paprikapoeder, peper, zout en olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen erover. Bak 20-25 minuten in de oven.
- Rasp de limoen en pers het sap. Hou de rasp apart. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe in een slabak samen met het limoensap (1el bij 2p). Verwijder indien gewenst de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Voeg toe samen met wat zout en meng goed.
- Bak het kipgehakt in wat olie in ca. 5 minuten rul.
- Meng de yoghurt met de limoenrasp, mayonaise, wat peper en zout en zet op tafel.
- Verwijder het kontje van de baby romainesla en snij in reepjes. Voeg samen met olijfolie extra vierge bij de wortel. Hak de peterselie fijn en voeg toe.
- Doe de zwarte bonen en de mais in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Warm even mee met het gehakt.
- Schep het gehakt-bonen mengsel op de aardappelen en serveer met de yoghurtsaus en salade.