Met taleggio gevulde portobello met venkel, spruiten en geroosterde aardappelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Spruiten
- 5 blaadje(s) Salie
- 800 g Aardappelen
- 4 stuk(s) Portobello
- 2 stuk(s) Sjalot
- 200 g Venkel
- 2 el Gehakte tijm en rozemarijn
- 1 bakje(s) Gemengde paddenstoelen
- 4 teentje(s) Knoflook
- 250 g Taleggio
In Huis
- Olijfolie om te bakken
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Peper uit de molen
- scheutje(s) Citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pannetje met water op voor de spruitjes. Maak de spruitjes schoon, halveer en kook beetgaar in 6 minuten.
- Verwijder het steeltje uit de portobellos en bewaar dit. Besprenkel de portobellos met olijfolie, peper en zout.
- Boen de aardappels en snij in stukken. Doe in een schaal en pers de helft van de knoflook er boven uit. Meng met een scheutje olijfolie en een kneepje citroensap en schep goed om. Verdeel de aardappels op een met bakpapier belegde ovenplaat en bestrooi met wat zout. Leg de portobellos erop om voor te garen.
- Rooster de aardappels onder in de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin. Let op! haal na 5 minuten de portobellos eruit en laat de aardappels verder garen.
- Halveer de venkel, verwijder het hart en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Hak de sjalotjes en 1/4de van de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de sjalotjes en venkel tot ze glazig worden.Hak de stelen van de portobellos en de gemengde paddenstoelen in stukken en meng met de knoflook en de gehakte tijm en rozemarijn door de ui en de venkel. Smoor 10 minuten met deksel op de pan tot alles gaar is. Schep de portobellos vol met het paddenstoelenmengsel en zet in een ovenschaal.
- Snij plakjes van de taleggio en drapeer over de paddenstoelen. Leg overgebleven vulling er omheen. Schuif in de oven boven de aardappels en bak 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
- Hak de salie en de laatste 1/4de knoflook. Bak in een koekenpan de salie met de knoflook 30 seconden in wat olie, voeg de spruiten toe, bak even om op hoog vuur. Meng er naar smaak zout, flink peper, citroensap en gul olijfolie extra vierge door. Serveer met de portobellos en de aardappelen.