Met ei gevulde tomaat met aardappel-tuinbonen-zomerpostelein salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Vleestomaten
- 1 handje(s) Spinazie
- 4 stuk(s) Eieren
- 1 kilo Opperdoezer aardappels
- 1 kilo Tuinbonen
- 100 g Zomerpostelein
- 1 el Kappertjes
In Huis
- 2 tl Provencaalse kruiden
- 1 teentje(s) Knoflook
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Azijn
- 1 tl Zout
- naar smaak Peper
Recept stappen
- Let op je hebt elders ook nog kappertjes en spinazie nodig, hier gebruiken we maar een klein beetje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ga eerst de tomaten maken: snij het kapje eraf en hol ze uit met een mesje en/of een klein lepeltje en leg ze in een kleine ovenschaal. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met de Provencaalse kruiden, een drupje olijfolie en wat peper en zout en leg in elke tomaat een paar blaadjes spinazie. Breek er dan voorzichtig een ei in en zet in de oven totdat het ei helemaal gestold is, dat duurt ongeveer 20 minuten.
- Was de aardappelen en boen ze goed schoon, dan hoef je ze niet te schillen. Snij de aardappelen in hapklare stukjes en zet op met koud water. Kook ze gaar in ca 7 minuten vanaf het moment dat het kookt. Zet ook vast een pannetje water op voor de tuinbonen (of zet de waterkoker aan).
- Dop de tuinbonen en blancheer ze in 4 minuten gaar in het kokende water.
- Giet de aardappels en de tuinbonen af en spoel met koud water.
- Was de postelein en maak droog met een slacentrifuge.
- Maak nu de vinaigrette. Knijp de knoflook in een kopje of kommetje en meng/druk daar met een lepel het zout (1/2tl voor 4p, lijkt veel maar het klopt echt!) goed doorheen (je kan dit ook in een vijzel doen). Meng er dan eerst de mosterd door en klop dan de azijn en de olie erdoor. Roer als laatste de kappertjes erdoor en wat peper.
- Meng de aardappels, tuinbonen en postelein met de dressing goed door elkaar en dien op met de gevulde tomaten.