Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Merquez met orzo, paprika en rucola

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
2025 17 WB SNELLE mergquez bleekselderij paprika wortel tomaatjes rucola orzo 20057

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gram wortel geel
  • 1.5 stuks paprika
  • 1 bakje orzo specerijen
  • 400 gram orzo
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 4 stuks lams-kalfsmerguez worstjes
  • 4 handjes rucola

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de bleekselderij in halve maantjes, voeg toe. Schil de gele wortel en snij in dunne halve maantjes, voeg toe. Snij de paprika in stukjes. Bak een paar minuten mee.
  3. Bak de specerijen kort mee. Pers de knoflook erbij en schep goed door.
  4. Voeg de orzo toe en schep een paar keer om. Blus af met een kneepje citroensap. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat dek af en wacht tot deze is opgenomen – roer tussendoor. Laat 9 – 11 minuten zachtjes koken tot de orzo gaar is. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.
  5. Halveer de cherrytomaatjes.
  6. Verhit olie in een koekenpan. Snij de merguez-worstjes in grove stukjes en bak rondom bruin. Voeg samen met het bakvet en de tomaatjes bij de orzo als deze gaar is. Warm even mee.
  7. Was de rucola (m.b.v. een slacentrifuge) en hak grof. Draai het vuur uit en schep de rucola door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
  8. Goed om te weten: In het orzo specerijenbakje (bij 2p) zit: 0,5 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder en 0,25 tl cayennepeper. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.