Meringue met pruimenmess
Nagerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram pruimen
- 500 ml Griekse yoghurt
In Huis
- snuf zout
- 3 stuks eiwit
- 60 gram fijne suiker
- 40 gram poedersuiker
- 1 el citroensap
- 125 ml slagroom
- 1 tl vanillesuiker
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zorg ervoor dat de zowel de garde als de bak vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in het eiwit zit. Meng zout met het eiwit in een kom en klop stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk suiker toe. Als het eiwit stijfgeklopt is kan de poedersuiker voorzichtig met een spatel erdoor geroerd worden.
- Maak hoopjes van het opgeklopte eiwit en laat ze 2 uur in de oven drogen. Zet na ongeveer 1,5 uur de oven uit, maar laat ze goed afkoelen in de oven.
- Snij de pruimen in kleine blokjes en besprenkel met citroensap en strooi er eventueel wat suiker over. Schep voorzichtig om.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng luchtig door de yoghurt.
- Verdeel de slagroomyoghurt over de meringue en maak af met de pruimen.