Merguezworstjes met Midden-Oosterse couscous en ovengroenten
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 500 gram pastinaak
- 240 gram couscous
- 2 el ras el hanout
- 1 stuks venkel
- 4 el krulpeterselie
- 2 el muntblaadjes
- 2 stuks merquezworstjes
- 1 bakje yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
- Schrob de bataat schoon en snij in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm. Leg in een braadslee, besprenkel met olie, zout en peper. Rooster 20-25 minuten in de oven.
- Doe de couscous met de ras el hanout en zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Verwijder het hart en loof van de venkel. Snij in dunne plakjes. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes in 6-8 minuten bruin en gaar. Haal uit de pan en hou warm. Bak de venkel in het vet van de worstjes 2-3 minuten aan.
- Meng 1/3 van de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
- Schep de rest van de kruiden en venkel door de gare couscous. Serveer met de worstjes, ovengroenten en het yoghurtsausje.