Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Merguezworstjes met geroosterde wintergroenten, linzen, knoflook en kappertjesdressing

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Merguezworstjes met geroosterde wintergroenten linzen knoflook en kappertjesdressing | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram knolselderij
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram bataat
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks ui
  • 1 bol knoflook
  • 4 takje tijm
  • 2 takje rozemarijn
  • 1.5 blikje linzen
  • 4 el kappertjes
  • 4 stuks merguezworst (lam/kalf)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el citroensap (uit flesje)
  • 1 tl mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de knolselderij en pastinaak en snij in frietformaat. Schrob de bataat schoon en snij in wedges. Verwijder het hart en loof van de venkel en snij in dikke plakken.
  3. Snij de ui in parten. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
  4. Doe de groenten in een mengkom met flink olie, ui, takjes tijm en rozemarijn, knoflook, peper en zout (1tl bij 4p). Meng goed en leg in een braadslee (of op een bakplaat met bakpapier) in de oven. Rooster 30-35 minuten.
  5. Giet de linzen af in een vergiet. Voeg na 20 minuten bij de groenten in de oven. Hussel even om.
  6. Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroensap, kappertjes, mosterd, peper en zout (0,25tl bij 4p).
  7. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes bruin en gaar in 6-8 minuten.
  8. Haal de knoflook uit de oven. Prak naar smaak een teentje door de dressing.
  9. Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct met de worstjes.