Merguezworst in kapucijner-boerenkoolstoof
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 stuk(s) Merquez worst
- 300 g Boerenkool
- 200 g Winterpeen
- 2 stuk(s) Ui
- 2 blikje(s) Tomatenblokjes
- 800 g Kapucijners
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olie
- 2 tl Gedroogde rozemarijn
- 1 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Was de boerenkool en laat uitlekken.
- Hak de knoflook fijn. Schil de peen en snij de peen in kleine blokjes. Snipper de ui.
- Verwarm in een grote stoofpan 2 el olie en bak de worstjes rondom bruin (ze hoeven nog niet gaar). Prik ze op meerdere plekken in met een vork zodat ze nog wat braadvocht verliezen. Haal ze dan uit de pan en houdt warm op een bord.
- Fruit de ui en de wortel een paar minuten in het braadvocht van de worstjes. Voeg na enkele minuten de knoflook toe en roer goed om. Voeg dan de rozemarijn, de verkruimelde groentebouillon en de tomaatblokjes toe. Laat dit 5 minuten pruttelen met de deksel op de pan. (Hoe langer je dit doet, hoe lekkerder, dus als je tijd hebt, doe het dan langer op laag vuur (zodat het niet helemaal droog kookt)).
- Hussel na 5 (of meer) minuten de boerenkool er goed doorheen tot het iets begint te slinken en laat het geheel dan met de deksel op de pan 10 minuutjes stoven (vanaf dat het echt weer kookt) tot de boerenkool zacht is. • Spoel ondertussen de kapucijners af met koud water en laat uitlekken.
- Voeg als de boerenkool (bijna) gaar is de afgespoelde kapucijners toe en roer goed om. Leg dan de worsten er bovenop en breng het geheel weer aan de kook. Draai het vuur zacht en laat nog 5 minuten door pruttelen met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer.